Over ons

Yoga in ZeistMijn naam is Henny van Impelen. Op dinsdagavond geef ik yogales bij Yoga Zeist-West.

Yoga is voor mij een onmisbaar onderdeel van mijn leven.

Het is lang geleden begonnen en ook niet meer gestopt. Ik was meteen enthousiast en wilde het niet meer loslaten. Met veel plezier heb ik bij verschillende docenten yogalessen gevolgd en ik wilde me steeds verder ontwikkelen. Het gevolg was dat een opleiding niet alleen een behoefte maar ook een logische stap was. De opleiding bij de ‘Saswitha stichting voor yoga en wijsbegeerte’ in Bilthoven betekende voor mij een verdieping waardoor de yoga nog betekenisvoller is geworden. Het proces stopt na de opleiding niet, het gaat gewoon door. Dat is heel fijn want het blijft boeiend. Het gaat over jezelf, je kunt blijven groeien en het verrijkt je leven. Het is een heel bijzonder en persoonlijk proces, dat voor iedereen anders is. Het heeft mij inzicht, rust, ruimte, tevredenheid en meer bewustzijn gebracht. Je leert om meer aanwezig zijn in het moment.

In mijn yogalessen wil ik de cursisten stimuleren om dit persoonlijke proces ruimte te geven. We werken aan lichamelijke oefeningen (asana’s) en er zijn adem- en ontspanningsoefeningen om een beter contact met je lichaam te krijgen. Je wordt uitgedaagd om je in jezelf te verdiepen. Je lijf is het kostbaarste dat je hebt, een investering in lichaam en geest komt jezelf ten goede. Je komt dichterbij je authenticiteit en je eigen kracht. Dat is bijzonder mooi om te ervaren. Verder woon ik in Zeist en samen met mijn partner heb ik twee volwassen kinderen, een zoon en een dochter). Lid van VYN.                                                                                                                                           


Ik ben Selma Bijl en ik vind het erg leuk dat ik bij Yogacentrum Zeist-West op de woensdagavond Yoga & Meditatie kan geven! Op mijn 20e kwam ik in aanraking met yoga en de filosofie van de yoga. Het heeft me geraakt en niet meer losgelaten. Ik ben begonnen met de basiscursus Raja yoga in Amsterdam en later de docentenopleiding in Bussum bij Jan van Opzeeland. Juist de combinatie van met je lichaam bezig zijn, mediteren en ook de achtergronden van yoga leren kennen vind ik prettig aan deze vorm van yoga. In mijn lessen zullen dan ook al deze 3 aspecten terugkomen. Yoga past voor mij helemaal bij een gezonde levensstijl, beter leren omgaan met de uitdagingen van het Westerse leven en de verbinding maken tussen lichaam en geest. Yoga is voor mij het middel om te genieten van het leven en in het hier en nu te blijven. “The present is a present”.  


Ik woon samen met mijn man in Driebergen. Wij hebben 2 studerende dochters. Naast yogadocente ben ik natuurgeneeskundige met een eigen praktijk voor Fytotherapie (kruidengeneeskunde) en Acupunctuur naast ons huis. Tevens ben ik docente Bachbloesemremedies aan de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde in Zaltbommel en geef ik kruidenlessen aan de Academie Kraaybekerhof in Driebergen. www.natuurgeneeskundigedriebergen.nl


Mijn naam is Anouk Hemel. Op zaterdagochtend geef ik les bij Yoga Zeist-West. Hiernaast geef ik op woensdagavond les in Bilthoven.  

Sinds 2012 ben ik in contact gekomen met yoga en al vrij snel de diepte in gedoken. Er gaat geen dag voorbij zonder yogabeoefening. Yoga is voor mij leven!

Mijn docentenervaring bestaat uit een ruim vierjarige docentenopleiding bij het Himalaya Yoga Meditatie Instituut, een twee weken intensieve verdiepingstraining in Rishikesh (India), een één-jarige Intensieve Yoga Studenten Training bij Swami Ma Tripurashakti (Ma Tri) en jaarlijks volg ik meerdere (silence-)retreats.

Mijn gehele opleiding en ervaring is in de lijn van een Himalaya Traditie van Swami Rama. In deze lijn wordt yoga traditioneel doorgegeven van meester op student. Mijn meester is Swami Ma Tri.

In mijn lessen probeer ik altijd kort enkele wijsheden uit de brede yogafilosofie en -psychologie een te stippen, om te beseffen wat yoga in jouw dagelijks leven betekent. Yoga is dichterbij dan je denkt en veel meer dan 'wat oefeningen op een matje'. Naast de lichamelijke voordelen is yoga een verrijking op jouw levenspad om meer en meer terug te keren naar wie je werkelijk bent.

Naast yogadocent heb ik ruim 15 jaar ervaring als psycholoog arbeid & organisatie, momenteel gespecialiseerd in werkgeluk. De wetenschap uit de positieve psychologie heeft veel raakvlakken met de al eeuwenoude yogafilosofie en -psychologie. Ik woon in Zeist, samen met mijn partner Joep en onze kinderen Diederik en Annika. Wil je meer weten over mij? Kijk op www.anoukhemel.nl